Veel gestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over onze faciliteiten, programma’s en beleid. Mocht je nog meer vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Algemeen

Kdv Herenweg 40:   374547671
Bso Herenweg 40:   123215419
Kdv Herenweg 61b: 168219372
Bso Herenweg 61b:  805901206

Ja, dit is mogelijk wanneer de groepsgrootte dit toelaat.

Wij zijn gesloten op de erkende feestdagen en de vrijdag na Hemelvaartsdag.

Kinderopvang Ot & Sien moet wel open zijn tijdens de uren die u betaalt. De feestdagen vormen hierop een uitzondering, net als een enkele studiedag, die mogen ook in rekening gebracht worden. (Wij zetten deze studiedag in op de dag na hemelvaart). Dus als een normale contractdag op een feestdag valt en de opvanglocatie is gesloten, dan moeten ouders deze dag wel betalen. Voor deze dag(en) hebben ouders ook gewoon recht op kinderopvangtoeslag.

Kinderdagverblijf

Dagelijks is er contact bij de breng en haal momenten, ook schrijven wij een digitaal schriftje. Uw kind krijgt een mentor aangewezen die de ontwikkeling nauwlettend volgt en maakt een observatie verslag via het kindvolgsysteem Pravoo welke met u wordt besproken. Daarnaast kunnen ouders ten alle tijden contact opnemen om te horen hoe het gaat.

Wij hebben verticale groepen van maximaal 12 kinderen. De leeftijdsopbouw in deze groepen zijn van 0 tot 4 jaar.

Warm eten is bij ons niet gebruikelijk. Wij verzorgen tussen de middag een brood maaltijd. Dit is tevens een gezellig en leerzaam groepsmoment.

Ot & Sien verzorgt de voeding, Flesvoeding Nutrilon 1, 2 en 3, brood, zuivel, fruit, en tussendoortje. Indien uw kind dieet voeding heeft moet u dit zelf meenemen.

Ot & Sien verzorgt de luiers (pampers).

Na het intakegesprek wordt er een afspraak gemaakt voor een wen-ochtend of wen-dag, afhankelijk van de leeftijd van het kind. De wen-dag vindt een week voor de ingangsdatum plaats. In de eerste weken proberen de leidsters extra veel tijd te besteden aan het contact met het kind en de ouders. We benadrukken dat ouders in deze periode net zo vaak mogen bellen als ze willen om te vragen hoe het met hun kind gaat. Ook plaatsen wij foto’s en berichten in het digitale schriftje, en zijn de slaap, eet en verschoon momenten te volgen in de ouder app.

Ja dit is mogelijk, na overleg met de leidsters.

U kunt uw kind brengen tussen 7:00 uur en 9:00 uur en weer ophalen vanaf 16:30 uur tot 18:30 uur.

Onze kinderopvang is geopend van 7:00 uur tot 18:30 uur.

Buitenschoolse opvang

Wij halen de kinderen op van de drie Basisscholen in Vinkeveen, De Sint Jozefschool, PCB De Schakel en OBS De Pijlstaartschool.

Vanaf 16.30 kunt u uw kind weer ophalen of eerder in overleg met de leidsters.

De BSO is geopend van 7.00 tot aan opening school. Wij brengen uw kind in zijn of haar klas. (voorschoolse opvang).

Vanaf sluiting van de school tot 18:30 uur. Wij halen de kleuters op uit zijn of haar klas. Kinderen vanaf groep 3 komen naar een vaste plek op het schoolplein / in school. (naschoolse opvang).

Bij sluitingsdagen van de school, studiedag en vakanties zijn wij open van 7:00 uur tot 18:30 uur.

Zijn jouw vragen nog niet beantwoord?
Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Scroll naar boven