De opvang

Buitenschoolse opvang

Welke groepen zijn

Ot & Sien biedt buitenschoolse opvang voor kinderen van vier tot dertien jaar. De BSO “De bolderkar” is gevestigd op locatie Herenweg 40 en bestaat uit één basisgroep met maximaal 22 kinderen. Op deze groep werken gediplomeerde pedagogisch medewerksters, regelmatig draait er een stagiaire mee.

BSO De Skelter is gevestigd op locatie Herenweg 61b. Deze groep bestaat uit één basisgroep van maximaal 22 kinderen en werken er gediplomeerde pedagogisch medewerksters. De BSO wordt inclusief vakantie opvang aangeboden. Ook bieden wij voorschoolse opvang.

De groepsruimtes hebben een huislijke inrichting. Zo is er een loungehoek met tv, een computerhoek, een gedeelte voor de spelcomputer en een speelhuisje. In een rustige aparte ruimte kan er huiswerk gemaakt worden. Op beide locaties is een dakterras. Wij hebben een samenwerking met OBS de Pijlstaart waarbij wij buiten spelen op het schoolplein.

De Bolderkar

Op de Herenweg 40 hebben wij één stamgroep. De Bolderkar bied ruimte voor maximaal 22 kinderen.

De Skelter

Naast de Bolderkar hebben wij op Herenweg 61b ook De Skelter Op deze locatie is ook één stamgroep met ruimte voor Maximaal 22 kinderen.

Dagelijkse gang van zaken

De kinderen worden door de pedagogisch medewerksters van school (uit de klas) opgehaald. We spelen buiten het schoolplein van OBS de Pijlstaart die afgesloten word zodat wij met de BSO kinderen daar veilig kunnen spelen. Gezamenlijk eten en drinken we wat en op de woensdagmiddag eten we een broodmaaltijd. Spelen en vrije tijd besteding staat centraal in de buitenschoolse opvang. Kinderen krijgen ruimschoots de gelegenheid om hun eigen tijd in te delen. Hierbij bieden wij knutsel en spelmateriaal aan. Zorgen wij voor een huislijke sfeer en begeleiden wij de kinderen in de omgang met elkaar en de groei naar zelfstandigheid en meer verantwoordelijkheid.

In de vakantie periode worden extra activiteiten georganiseerd zoals, dagjes uit naar de speeltuin, kinderboerderij, zwemmen, bos en meer. We gaan op pad met onze eigen Ot & Sien bussen. In samenspraak met de kinderen werken we aan de hand van een thema met de daarbij behorende activiteiten zoals bv koken, bakken sieraden maken enz. Op de BSO is een kindercommissie, deze wordt vertegenwoordigt door kinderen van beide locaties. Zij denken mee over thema’s, activiteiten en het speelgoed aanbod.

Bij de voorschoolse opvang worden de kinderen voor school opgevangen en door de pedagogisch medewerkster naar school gebracht tot in de klas.

Scroll naar boven